Over mij - Bureau Rooskleurig
De website is momenteel in onderhoud.

Roos vertel eens…

Mijn naam is Roos Meerkerk. Volledige naam is Roosien maar dit werd al snel Roos. Roos is een naam die goed bij mij past omdat deze dicht bij de natuur staat en een roos ook kleurig is. Laat ik nou veel van kleur houden!

Geboren en getogen
Ik ben geboren op 17 juli 1988 in Giessenburg. Daar ben ik opgegroeid in een oude woonboerderij met veel ruimte. Mijn vader was docent Aardrijkskunde op het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht en mijn moeder zorgde voor het gezin. Hier had zij haar handen vol aan met vier kinderen!


Mijn loopbaan van basisschool tot werk                                                                                                         

Mijn basisschooltijd bracht ik door in Dordrecht op de Dordtse Vrije School. Onderwijs met hoofd, hart en handen. Ik heb hier een erg leuke tijd beleefd. Als schoolkind was ik een bezig bijtje en zat ik op pianoles, scouting, zwemmen en paardrijden. Dat laatste doe ik momenteel nog steeds.

Na de basisschool ging ik naar het Willem de Zwijger college in Hardinxveld-Giessendam. Vanaf de 4e klas HAVO moest ik  naar Papendrecht. Daar heb ik mijn diploma niet behaald maar ben ik met mijn overgangsbewijs van de 3e naar de 4e klas een MBO opleiding gaan volgen in Gorinchem. Ik koos voor Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) omdat het werken met mensen mij toen al aansprak en het een mooie vooropleiding was voordat ik naar de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs (PABO) ging. Met een doorstroming vanuit SPW naar de opleiding tot onderwijsassistent, kwam mijn droom om leerkracht te worden in het basisonderwijs al snel dichterbij. Nadat ik beide opleidingen succesvol had afgerond zoal in theorie als praktijk begon ik aan de PABO in Dordrecht. Al drie jaar had ik stage gelopen in het basisonderwijs, dus de basisschool was voor mij bekend terrein. Eindelijk mocht ik nu echt voor de klas gaan staan. Ik heb de opleiding versneld en in drie jaar afgerond met een 9(!) voor mijn scriptie en praktijk. Hoe gelukkig was ik dat ik mijn felbegeerde papiertje in handen had en officieel aan het werk mocht in het basisonderwijs? Ik doe niets liever dan kinderen een gelukkige tijd op de basisschool geven en ervoor te zorgen dat ze zich gehoord en gezien voelen. Wat een ontzettend dankbaar werk vind ik dat.

Na mijn opleiding ben ik begonnen met werken op de Klim-op te Hoornaar. Eerst voor invalwerk twee dagen in de week. Na twee maanden werd dit full-time.

In januari 2017 heb ik besloten naast het lesgeven iets anders te willen gaan doen waarin ik meer contact en aandacht kan schenken aan kinderen in kleine groepjes of één op één. In januari 2017 ben ik een coachopleiding gaan volgen. Dit werd De Nieuw Coachopleiding van Dolly Heuveling van Beek van Bureau Dolly. Bij haar had ik ook al andere programma’s gevolgd en zij is een belangrijke inspiratiebron voor mij. De coachopleiding sprak mij aan omdat deze behalve de basisvaardigheden van coaching, ook aandacht schenkt aan verschillende dimensies behalve mentaal, maar ook fysiek, spiritueel en emotioneel. Ik heb geleerd krachtig en met goed gebruik van mijn intuïtie kinderen te begeleiden. Zowel in de klas als tijdens Theekransjes en coachsessies pluk ik hier de vruchten van!

Inmiddels werk ik parttime als invalleerkracht op verschillende scholen. Dit bevalt mij goed omdat ik het goed kan combineren met werken voor Bureau Rooskleurig!


Liefde en huisvesten

Mijn eerste échte relatie duurde ongeveer 7 jaar. Ik was net 19 jaar toen ik met hem ging samenwonen in Gorinchem. In 2012 liep deze relatie op de klippen na een rumoerige tijd. Ik besloot dat ik weer terug naar Giessenburg wilde verhuizen. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad. Mijn huis wat ik helemaal heb opgeknapt met veel hulp van anderen, is mijn eigen fijne plekje geworden. Na een periode van huren heb ik het zelf gekocht. In Giessenburg kende ik relatief weinig mensen, omdat ik daar niet op de basisschool heb gezeten en niet in de dorpskern woonde. Om meer binding met het dorp te krijgen besloot ik in 2013 in het bestuur van de Oranjevereniging te gaan. Ik vind het geweldig om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het dorp.

In die tijd leerde ik ook mijn huidige vriend Stefan kennen. Hij komt uit een dorpje vlakbij Groningen. We hebben elkaar leren kennen omdat hij in de buurt van Giessenburg woonde voor zijn werk. Zijn eigen huis heeft hij nog steeds in het Noorden. Wij gaan daar regelmatig in de weekenden en vakanties naar toe. De bedoeling is dat we uiteindelijk in Giessenburg of omgeving een huis gaan kopen met wat meer ruimte.


Wat is helemaal Roos?

Al van jongs af aan hou ik van dieren. Vooral paarden en katten zijn mijn favoriet. Al vanaf mijn zesde jaar rijd ik paard. Ik verzorg al 10 jaar het paard waar ik nu nog steeds op rij. Daar heb ik een speciale band mee na al die tijd. Vroeger hadden wij thuis ook honden, katten, konijnen en kippen. Momenteel heb ikzelf geen dieren omdat ik vind dat ik daar te weinig thuis voor ben.

Natuur is bij mij ook enorm van belang. Ik kan genieten van de bijzondere verschijnselen die de natuur te bieden heeft. Een ondergaande zon, een bloeiende plant, miljoenen grassprieten bij elkaar, noem het allemaal maar op. Het buiten zijn betekent voor mij rust, ruimte en zuiverheid. De puurheid van de natuur is mij veel waard. Mijn lichaam verzorg ik ook met zo natuurlijk mogelijke producten en ook eten heb ik het liefst zo min mogelijk bewerkt.

Mijn creatieve kant komt op verschillende manieren tot uiting. In het tekenen, schrijven, muziek maken, knutselen en inrichten van mijn huis en tuin. Daarnaast vind ik uiterlijke verzorging ook iets creatiefs hebben. Bijna iedere dag ben ik bezig met welke kleding in aan zal trekken en welke sieraden en make-up daarbij passen. Nog een heel belangrijk creatief proces bij mij is het koken en bakken. Ik ben me bewust van wat ik maak en wat ik eet. Een gezonde keuze is voor mij geen ‘straf’, maar daar gaat mijn natuurlijke behoefte meestal als vanzelf naar uit.

Het creatief bezig zijn op verschillende gebieden zoals hierboven beschreven werkt voor mij ontspannend. Ik voel hierin altijd een stukje vrijheid, omdat je eigen keuzes kunt maken die leiden tot een eigen proces en resultaat.